آمار تولید پسماند در ایران و جهان
آمارتولید پسماند در ایران و جهان
ایران با تولید روزانه 20 میلیون تن زباله و پسماند بالاترین تولید کننده زباله در دنیاست و تا دو برابر استاندارد جهانی ایرانی ها باز هم رکورد زده اند. رکوردی که نه تنها سودی به حالشان ندارد بلکه منابع غذایی و محیط زیستشان را سرنگون می کند.
میانگین در طی روز 49 هزار تن پسماند درایران تولید می شود که مقدار بسیار کمی از آن قابلیت بازیافت دارد. چون یکی از مشکلات در این مسیر نداشتن آگاهی شهروندان از جداسازی و تفکیک اولیه زباله در مبدا میباشد.
تفکیک از مبدا بهترین راه برای کاهش هزینه و زمان بازیافت زباله است؛ موضوعی حائز اهمیت در کشور ما میباشد که با وجود آموزشهایی برای راهنمایی شهروندان با شیوههای تفکیک زباله صورت گرفته است اما هم اکنون بسیاری از مردم نه تنها با راههای درست تفکیک آشنا نیستند که گاهی حتی نمیدانند زباله چیست و یا کدام زبالهها را میتوان تفکیک کرد و دوباره به چرخه بازگرداند؟
این در حالی است که کشور ژاپن 5 درصد، مالزی 70 درصد، هند 86 درصد و اندونزی 90 درصد بودجه شهرداری را به این امر اختصاص میدهند.
تحقیقات نشان میدهد جمعآوری غیراصولی و تفکیک غیر بهداشتی زباله سبب شده است که تنها 10 درصد زبالههای کشور در مبدا جدا شوند.
روزانه بیش از 5.3 میلیون تن زباله در جهان تولید میشود و ایرانیها با میانگین سرانه 700 گرم، 40 هزار تن زباله در روز تولید میکنند که در اصل دو برابر استاندارد جهانی است.
سرانه تولید پسماند در استان تهران به ازای هر نفر ۷۵۰ تا ۸۰۰ گرم است که این میزان در شهرهای اروپایی ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم است. در واقع هر شهروند تهرانی در هر سال تقریبا 5 برابر وزن خود زباله تولید میکند.
این در حالی است که آلمانیها روزانه 90 هزار تن تولید زباله دارند که شاید در نگاه اول فاجعه به نظر میرسد. اما در کشورهای توسعه یافته همچون آلمان 80 درصد از زبالهها بازیافت میشود. یعنی 10 برابر میزان زبالههای بازیافت شده ایران. به همین دلیل هم آنها خود را قهرمان محیط زیست جهان میدانند.
سوییس به عنوان یکی از مهمترین کشورهای مدافع بازیافت زباله، در سال 2008 توانست 50 درصد پسماندهای خشک و تر مردمانش را بازیافت کند. این در شرایطی است که در این کشور بیش از 5 میلیون تن زباله شهری تولید شد که در حدود نیمی از این زبالهها را بازیافت و نیم دیگر آن را در کورههای مخصوص زباله سوزانده شد.
در کشور ژاپن از زبالههای خام خانگی برای تولید برق استفاده میشود. البته زبالههای دیگر نیز بازیافت در چرخه بازیافت قرار میگیرند.
آمریکا هم تلاش میکند تا میزان بازیافت زبالههای خود را افزایش دهد. اما در حال حاضر 42 درصد زبالههای کاغذی، 40 درصد بطریهای پلاستیکی نوشابههای غیر الکلی، 55 درصد، قوطیهای آلومینیومی نوشیدنیها و 57 درصد بسته بندیهای استیل بازیافت میشوند.
شهرداری تهران روزانه یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای جمعآوری و دفن زباله و پسماند هزینه میکند. به عبارتی این میزان در کنار یک میلیارد تومان ثروتی که در دفن زباله زیر خاک میرود، میشود تقریبا روزی بیش از 2 میلیارد تومان در سیستم زبالهسازی پایتخت نشینها از بین میرود.
در برخی محلات تهران روزانه 4 تا 5 نوبت زباله جمعآوری میشود. حدود 2 میلیون خانوار در تهران ساکن هستند که اگر هر نفر روزانه یک کیلو زباله کمتر تولید کند، زبالهها 30 درصد کمتر میشود. این در حالی است که روزهای پایانی سال تهرانیها حتی تولید زبالههای خود را به روزی یک کیلو گرم افزایش میدهند.
مجموعه به زی مفتخر است که در این راستا حامی و پشتیبان شهروندان میباشد و برای رسیدن به محیط زیستی پاک و عاری از هرگونه آلودگی، تمام تلاش و کوشش خود را در این راه نهاده است.
سلام
بسیار اطلاعات ارزشمندی را مطالعه کردم لطفا روش های باز چرخانی بازیافت را بارگزاری بفرمائید متشکرم
سلام ممنون از مطالب مفید و ارزشمندتون
فقط این که در سطر اول “سالانه 20میلیون تن” درست است به جای “روزانه 20 میلیون تن”